គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូកចំឡក, ប្រេងអូលីវ, ខ្ទឹមស, ម្ទេសបុក, អំបិល, ម្រេច, ដំឡូងបារាំង(បំពង), ការ៉ុត(ហាន់ជាចំណិតវែងៗ), សណ្តែកបារាំង(ឆាជាមួយប៊រ័), ពោតខ្ចី និងម្ទេសប្លោក(តាមចូលចិត្ត)។គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់
វិធីធ្វើ
- បុកឫសជីវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស និងម្រេចអោយម៉ដ្ឋ រួចយកទៅប្រឡាក់សាច់ជ្រូក រួមទាំងប្រេងអូលីវ និងម្ទេសបុក ទុកចោល១៥នាទីទើបយកទៅអាំងអោយឆ្អិន ដួសដាក់ចាន ទុកមួយឡែក។
- ដាក់ប៊រ័ចូក្នុងខ្ទះកូរល្មមមានក្លិនឈ្ងុយ ទើបដាក់គ្រឿងផ្សំ ទឹកជ្រលក់ដែលសល់ទាំងអស់ចូល ឆាជាមួយគ្នាសមរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត ឆារហូតទឹកជ្រលក់ខាប់ទើបយកទៅស្រោចលើ សាច់ជ្រូកអាំង ទទួលទានជាមួយដំឡូងបារាំងបំពងនិងបន្លែផ្សេងៗ៕
No comments:
Post a Comment