គ្រឿងផ្សំ
អំបិល, ម្រេច, រំដេង, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ប៉ូចកាក់, ដូងទុំ, ទឹកត្រី, ស្ករ, សាច់គោ, សាច់មាន់ ឬសាច់ទា តាមការចូលចិត្ត។
វិធីធ្វើ
យកសាច់លាងទឹកហើយកាត់ដុំៗធំល្មម ដាក់ចានទុកមួយអន្លឺ។ យកដូងកោសពូតយកក្បាលខ្ទិសទុកផ្សេង ចុងខ្ទិលទុកផ្សេង។ រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាអោយម៉ដ្ឋ រួចយកឆ្នាំងដាក់ដាំចាក់ខ្លាញ់អោយក្តៅបន្តិច សឹមយកសាច់មកដាក់ឆានិងខ្លាញ់នោះអោយក្រហមបន្តិច ទើបយកខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម រំដេង ដែលបុកនោះមកដាក់ឆាជាមួយនិងសាច់អោយឈ្ងុយបន្តិច រួចចាក់ទឹកត្រី ស្ករ អំបិក កូរអោយសព្វ ចាក់ក្បាលខ្ទិសចូល រំងាស់អោយចេញប្រេងបន្តិចទើបចាក់ខ្ទិសចុងមើលអោយល្មមនិងសាច់ កុំអោយរាវ។ យកប៉ូចកាក់លីង និងម្រេចដាក់ទាំងមូល មកបង់ជាមួយ ទុកអោយពុះរំងាស់អោយផុយសាច់ល្អ ទើបភ្លក្សមើលអោយដឹងសាបប្រៃតាមការចូលចិត្តជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment